De 3 slechtste manieren om in Bitcoin te investeren

Ondanks een tumultueus 2020 stond één investering met kop en schouders boven alle andere: bitcoin.

 

De grootste cryptocurrency ter wereld op basis van marktkapitalisatie is meer dan verviervoudigd in waarde gedurende de periode van 12 maanden tot 17 januari. Het is een coole 9,310% gestegen over de volgende vijf jaar. Bitcoin blaast sinds begin 2016 vrijwel alle andere aandeleninvesteringen uit het water, in termen van totaalrendement. Laatste BTC nieuws is up to date.

 

Bitcoin-enthousiastelingen blijven wijzen op de schaarste ervan – er zullen maximaal 21 miljoen tokens worden gedolven – en de groeiende acceptatie onder handelaren als redenen voor de uitstekende prestaties.

 

 

Hoewel er slimme manieren zijn om rijk te worden van bitcoin, denk ik dat er ook drie vreselijke manieren zijn om in deze rage te investeren.

 

Een fysieke gouden bitcoin die rechtop op een tafel staat.

Er is geen tekort aan beursgenoteerde cryptocurrency-aandelen die de astronomische stijging van bitcoin tot grote winsten hebben gemaakt. Het mijnbedrijf Riot Blockchain (NASDAQ: RIOT) van cryptocurrency is een perfect voorbeeld. De aandelen van Riot zijn het afgelopen jaar met meer dan 1.700% gestegen, waardoor het bedrijf een waardering van $ 1,7 miljard heeft gekregen. Maar graaf wat dieper en u zult zien dat zelfs een tiende van deze marktkapitalisatie een te agressieve waardering zou kunnen zijn.

 

Als een cryptocurrency-mijnwerker gebruikt Riot een systeem van krachtige computers om complexe wiskundige vergelijkingen op te lossen die groepen transacties op het onderliggende grootboek van bitcoin (de blockchain) valideren. Om als eerste een transactieblok op te lossen, krijgen cryptocurrency-mijnwerkers zoals Riot een blokbeloning van 6,25 bitcoin. Deze 6,25 bitcoin is op 19 januari meer dan $ 224.000 waard. koersverwating van Cardano is gestegen.

 

Hoewel het een vrij eenvoudig bedrijfsmodel is, is het ook zeer kapitaalintensief en uiterst competitief. Riot Blockchain genereerde slechts $ 6,7 miljoen aan inkomsten gedurende de eerste negen maanden van 2020. Het heeft in september hetzelfde nettoverlies ($ 16,6 miljoen) geproduceerd als in de eerste negen maanden van 2019. Anders gezegd, Riot heeft misschien niet eens $ 10 miljoen gehaald. in 2020 verkopen, maar het heeft een marktkapitalisatie van $ 1,7 miljard.

 

Verder wordt het bedrijfsmodel van Riot Blockchain slechts minimaal aangestuurd door productontwikkeling. Het is eerder inherent afhankelijk van aanhoudende bitcoin-euforie. De geschiedenis heeft aangetoond dat de interesse in bitcoin wegebt en stroomt. Nu de belangstelling voor bitcoin opnieuw piekt, aangezien het een tweede run maakt op $ 40.000, suggereert de ervaring dat cryptocurrency-mijnwerkers zoals Riot Blockchain eerder dan later terug in het slop gaan.

 

Grayscale Bitcoin Trust is de eerste openbaar verhandelde bitcoin basket-beveiliging. Aangezien de Amerikaanse Securities and Exchange Commission geen groen licht heeft gegeven aan op bitcoin gebaseerde beleggingsfondsen of op de beurs verhandelde fondsen, is de Grayscale Bitcoin Trust een populaire aankoop onder beleggers. Op 19 januari bezat Grayscale 632.761 bitcoin-tokens, die gekoeld werden opgeslagen bij de Coinbase Custody Trust Company. Doordat Grayscale regelmatig het aantal uitstaande aandelen en bitcoin per aandeel bijwerkt, kunnen beleggers gemakkelijk de intrinsieke waarde (NAV) berekenen.

 

Hoewel het kopen van een beveiliging op de over-the-counter-exchange waarschijnlijk een stuk eenvoudiger klinkt dan het kopen en opslaan van bitcoin van een cryptocurrency-exchange, is er één groot probleem: de grijswaarden Bitcoin Trust wordt vrijwel altijd gewaardeerd tegen een premie.

 

Jaren geleden was het niet ongebruikelijk om de Grayscale Bitcoin Trust te zien met een premie van 30% tot 120% ten opzichte van de NAV. Het valt tegenwoordig niet meer zo erg, maar het werd op 19 januari nog steeds gewaardeerd tegen een premie van 11,7% ten opzichte van de NAV. Alsof het niet genoeg is dat beleggers veel te veel betalen in verhouding tot de waarde van de onderliggende ‘asset’, de grijswaarden Bitcoin. Trust rekent een verbijsterend hoge jaarlijkse vergoeding van 2% voor wie weet wat precies doet.

 

Het volstaat te zeggen dat dit niet de manier is om in bitcoin te investeren.

 

Vorige week heb ik uiteengezet waarom ondersteunende bitcoin-aandelen veel slimmere en veiligere manieren zijn om de euforie rond het grootste digitale token ter wereld te spelen. Ik bleef ook bij mijn standpunt dat bitcoin de gevaarlijkste investering van 2021 is.

 

Hoewel bitcoin-enthousiastelingen het niet toegeven, zit hun digitale goudmijn vol potentiële tekortkomingen. Het wordt bijvoorbeeld gevoed door het idee van valse schaarste. Voorlopig beperkt de code bitcoin tot 21 miljoen tokens. De consensus van de gemeenschap kan echter het aantal tokens verhogen. Met zoveel investeerders die hun bitcoin “HODLen” en weigeren om het uit te geven, is de enige manier waarop bitcoin nut kan verkrijgen via een grote inplooi in de circulerende voorraad.

 

Bitcoin mist een spelveranderend hulpprogramma. Het ziet een groot dagelijks handelsvolume terwijl daghandelaren en computerhandelsprogramma’s in en uit de zeer volatiele cryptocurrency dobberen. Maar slechts 2.300 bedrijven in de VS accepteren bitcoin als betaalmiddel. Dat zijn ongeveer 7,7 miljoen bedrijven met minstens één werknemer.

 

Bitcoin is niet uniek. Alleen al vorig jaar waren er meer dan 10.000 blockchain-bedrijven in China. Omdat er in wezen geen toetredingsdrempel is bij het ontwikkelen van blockchain, zijn er geen garanties dat deze technologie van de volgende generatie zelfs bitcoin- of crypto-tokens nodig heeft om betalingsverwerking of toeleveringsketens te transformeren.

 

Ik stel voor om directe investeringen in bitcoin te vermijden. Koop in plaats daarvan de ondersteunende bedrijven die profiteren, wat er ook gebeurt met ‘s werelds grootste cryptocurrency.